75 jaar Bevrijding, hoe anders hadden wij ons dat voorgesteld….

Op 4 mei de Dodenherdenking en op 5 mei een feestelijke dag om de bevrijding wat uitbundiger te vieren dan gebruikelijk.

Dit is allemaal niet mogelijk, uiteraard houden wij ons aan de door de regering opgelegde regels.

Door het Nationaal Comité 4 en 5 mei is gevraagd, om op 4 mei de hele dag de vlag halfstok te hangen.  Dit in tegenstelling tot andere jaren.

De herdenking bij de Dorpskerk in Heemskerk wordt uitgezonden op RTV Heemskerk, na de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam.

Deze uitzending is van tevoren opgenomen, burgemeester Mieke Baltus houdt een toespraak, er zal muziek te horen zijn en een gedicht van Gerard Castricum. Ook worden er kransen gelegd.

Op 4 mei tussen 19.30 en 19.50 uur worden de kerkklokken geluiden, als een teken en oproep om te herdenken. Om 19.50 uur zal dan de stilte over ons dorp vallen op weg naar de twee minuten stilte om de slachtoffers van de oorlogen te herdenken.

Wat betreft 5 mei, hebben wij alle activiteiten afgezegd. Wij gaan er over nadenken of wij de activiteiten op een ander tijdstip laten plaatsvinden.

Wij houden u op de hoogte en wensen u, daar waar nodig, veel sterkte.

Stichting 4 en 5 mei Heemskerk