16 december 2019

Herdenking omgekomen vliegers Lancaster

Op de begraafplaats van de Nederlandse Hervormde Kerk is de bemanning van het Britse oorlogsvliegtuig , dat onderweg naar Berlijn  bij de Kruisberg in Heemskerk in de lucht ontplofte herdacht. Bij het verongelukken van het Britse oorlogsvliegtuig op 16 december 1943 kwam de gehele bemanning om.

Om 10.30 uur begon de plechtigheid in aanwezigheid van Burgemeester en Wethouders, een vertegenwoordiger van de Britse ambassade, vele leerlingen van de basisscholen en een lid van de scoutinggroep St. Adelbertus.

Burgemeester Mieke Baltus legt een krans bij het graf van Captain Newton.

Leerlingen van de Leonardus school, de Anne Frank school, De Lunetten en de Zilvermeeuw en een leidinggevende van de scouting Sint Adelbertus legden hun krans neer bij het door hen geadopteerde graf van de omgekomen bemanningsleden.